Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Navdušeni učenci - učiteljica iz Moskve

Domišljija v znanosti z LEGO® MINDSTORMS® Education

Ko se je učiteljica fizike Galina Yurievna Maximova zanimala za poučevanje robotike z LEGO Education rešitvami, je imela hiter postopek uvajanja. Pomagala si je z njenimi učenci. Galina poučuje na GBOU šoli No. 1436, v Moskvi.

 

 

»Življenje se ne konča po pouku na naši šoli« pravi Galina. »Nek večer, med prazniki, sem preživela v računalniškem laboratoriju. Videla sem nekaj otrok iz osmega in devetega razreda s seti LEGO®  MINDSTORMS®  Education RCX. To me je navdušilo. Fante sem vprašala, kako ga lahko uporabljam. Dali so mi dve obsežni knjigi v angleščini, in mi rekli, naj ju najprej preberem in potem bom lahko razumela. Dva dni sem brala knjige o programerskem okolju in MINDSTORM-ih, pred vrnitvijo do učencev. »Zdaj te bomo naučili« so mi rekli fantje.

 

Klub robotike v Galinini šoli se začne v tretjem razredu z WeDo 2.0 programom, ki je osnovna rešitev za kodiranje. V enem terminu je polovica razreda. Ko so učenci pripravljeni, se pridružijo ekipi in sodelujejo v robotskih tekmovanjih.

 

Sprva učenci ne delajo z LEGO®  MINDSTORMS® . Najprej spoznajo vrste priključkov, mehanskih prehodov, osnov elektrike in principe delovanja motorjev WeDo 2.0. »Izdelujemo modele na tehnoloških zemljevidih« pravi Galina. »Ko je čas za resen študij, pride na vrsto NXT in EV3,«

 

Galina verjame, da LEGO®  MINDSTORMS®  spodbuja edinstveno znanstveno domišljijo vsakega učenca, to pa je razlog, da je tako priljubljen med učenci. Pri delu na projektu, vsak član ekipe uporabi svoje najboljše sposobnosti. Ena oseba ima lahko talent za programiranje, druga za inženiring in naslednja za načrtovanje. In ko pride čas za predstavitev projekta potrebuješ predstavnika – pravi Galina. Te posamezne vloge pomagajo učencem razumeti samega sebe, meni Galina. S tem učenci spoznajo različne vloge in veščine, ki sestavljajo ekipo. To je pomembno za kariero. Opazovati kako njihove ideje oživijo, je res razburljivo.

 

Galina meni, da je pomembno ohraniti zabavo in igrivost. »Poučevanje brez tega bi bilo počasno«, pravi Galina. Galina si prizadeva razumeti, kako se učenci najbolje učijo in lahko LEGO®  MINDSTORMS®  pomaga vsem učencem, da uspejo.

Zakaj razvijati lastne zgodbe in uporabljati komplet Story Starter.

 

Prednosti za učence:

- Učenci se bodo hitro zaposlili in začeli deliti ideje, koncepte ter zgodbe s pomočjo praktične narave Lego kock.
- Kocke so odlična vizualna podpora, ki omogočajo učencem, da si hitreje zapomnijo podrobnosti ter naravni potek njihove zgodbe.
- Vsekakor bodo učenci uživali v enostavnem programu, ki jim omogoča pretvoriti njihove zgodbe v besede s pomočjo uporabnih predlog.
 

Prednosti za učitelje:

- StoryStarter komplet bo dvignil motivacijo pri vse učencih ne glede na njihove sposobnosti, da se lotijo branja, pisanja ter pripovedovanja zgodb.
- S pomočjo 24 pripravljenih projektnih aktivnosti, učnih priprav, nasvetov in prijemov lahko komplet enostavno uporabimo.
- Omogoča analizo zgodb, likov in zvrsti.
- Je trajen vir, ki ga lahko vedno znova uporabite v različnih razredih.
- Je enostaven za pospravit še posebej zaradi trdne embalaže.

Pošlji povpraševanje

* Kmalu vam bomo odpisali