Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

LEGO® Education WeDo Programska oprema in priročnik

Programska oprema, ki je enostavna za uporabo, ter 12 tematskih dejavnosti ponujata na enem mestu do 24 ur navodil in projektnega učenja. Programska oprema »povleci in spusti« ('drag-and-drop'), ki je narejena na osnovi LabVIEW, temelji na ikonah in ponuja enostavno programsko okolje. Vsebuje digitalni vodič in nasvete za gradnjo ter primere programiranja. 

Začetni del

V tem poglavju so učencem prikazana osnovna sestavljanja in programske ideje. Te ideje so kasneje uporabne pri izvajanje tematskih dejavnosti. Primeri, ki jih lahko zgradite in programirate so kot samostojne lekcije za pomoč učencem pri razumevanju tehnike in tehnologije ter programskih zasnov.

WeDo Programska oprema in priročnik

Dejavnosti

Kliknite na »Content Tab« nato kliknite na »glavo minifigure« in prišli boste do menija dejavnosti.

Prikazanih je 12 dejavnosti, razdeljenih na 4 teme. Učenci si izberejo dejavnost in predstavitveni video se začne predvajati, sledite slikicam za posamezno dejavnost.

WeDo Programska oprema in priročnik   

Navodila za sestavljanje

V navodilih za sestavljanje, so za vsak korak prikazani potrebni elementi na levi strani. Priporočamo, da učenci delajo samostojno ali v parih, da napredujejo skozi korake, potrebne za dokončanje modela.

WeDo Programska oprema in priročnik   

 

Programiranje

V navodilih za programiranje je »Contant Tab« odprt do polovice, tako da lahko učenci oblikujejo program po navedenem primeru na drugi polovici. Z miško gremo lahko čez blok, da dobimo opis, kaj posamezen blok naredi v programu.

WeDo Programska oprema in priročnik   

Oglejte si Opombe učitelju (Tacher notes) za podporo pri uporabi dejavnosti v vašem razredu. Gumb »glava minifigure« se lahko uporablja, da se vrnete na meni dejavnosti.

 

Programsko okolje »povleci in spusti« (Drag & Drop)

LEGO Education WeDo programska oprema je enostavno in barvito »povleci in spusti« programsko okolje, ki je učencem enostaven za razumevanje in uporabo. Spodaj si oglejte nekaj primerov najbolj uporabnih ikon:

WeDo Programska oprema in priročnik