Timber by www.emsien3.com EMSIEN-3 Ltd

Dodatni seti I Pripovedovanje zgodb

 

45101 Pravljični svet 

Dodatni set StoryStarter Pravljični svet je namenjen uporabi z osnovnim LEGO Education StoryStarter setom, ki tako zajame vse prednosti osnovnega seta hkrati pa razširi njegovo uporabnost. Učence vzpodbudi k ustvarjanju bogatih in slikovitih pravljic s pomočjo novih posebnih elementov, ki so značilni za to literarno zvrst.  Set vsebuje 186 edinstvenih kock: okrašene elemente likov in krila za vile, zmaje ter ostala bitja; junake, junakinje in zlobneže; čarovniške pripomočke, kor so kotel, kelih in čarobna palica; elemente za postavljanje scene, kot so pajkova mreža in oboki za oblikovanje bolj dinamičnih scen. S temi posebnimi elementi učenci raziskujejo pravljične like, znane avtorje, značilnosti likov in kulturne vplive na pravljice.
En dodatni set Pravljični svet je namenjen uporabi z enim osnovnim setom StoryStarter. Za lažjo organizacijo v razredu je dodana nalepka Pravljični svet, ki jo lahko nalepite na embalažo osnovnega StoryStarter seta, s čemer ponazorite, da so mu bili dodani novi elementi.

Pravljični svet

2045101 Priročnik za učitelje za StoryStarter Pravljični svet

Priročnik pomaga učencem, da se poglobijo v pravljično ter fantazijsko literarno zvrst, s pomočjo podrobnega raziskovanja likov, zgodb in scen.

Priročniknik za učitelje vsebuje:

• Predstavitev materialov in zapiskov za učitelje, ki vsebujejo nasvete za ocenjevanje.
• Preglednico učnega načrta, kjer je razvidno, kje se aktivnost skladajo s standardi znanj.
• Šest celotnih StoryStarter aktivnosti, ki so oblikovane okoli pravljične teme.
• Dodatno poglavje z idejami s pripomočki za nove aktivnosti.
• Enciklopedijo izdelkov s prikazom raznovrstnih edinstvenih izvedb, ki navdihnejo učencem.
• Popis elementov, ki pomaga pri pospravljanju in sortiranju elementov na like, pripomočke, sceno ter detajle. 
Priročnik za učitelje prikazuje aktivnosti, ki imajo poudarek na realnem življenju, vzpodbujanju učencev za branje informativnih besedil o pravljicah in prenašanju svojih znanj s pomočjo sošolcev. S takšnim načinom dela se učenci urijo v pomembnem raziskovalnem delu, pojasnjevanju ugotovljenih rezultatov ter zapisovanju zgodb s pomočjo različnih slogov pisanja, kot so članki, intervjuji, kratke biografije in scenariji.

45102 Vesolje

Dodatni set StoryStarter Vesolje je namenjen uporabi z osnovnim LEGO Education StoryStarter setom, ki tako zajame vse prednosti osnovnega seta hkrati pa razširi njegovo uporabnost. Učenci raziskujejo znanstveno-fantastično zvrst, medtem ko razmišljajo o družbi, zgodovinskih dogodkih ali naravoslovnih temah. Set vsebuje 186 edinstvenih kock: elementi za oblikovanje likov, kot so astronavti in vesoljci; raziskovalni pripomočki, kot so laserji, antene, nadzorne plošče in detektorji; in vrsto elementov, s katerimi se lahko ustvari dinamična vesoljska scena. S temi posebnimi elementi se lahko učenci poglobijo tako v raziskovanje vesolja kot tudi v znanstveno-fantastične like, ljudi in njihove potrebe.
En dodatni set Vesolje je namenjen uporabi z enim osnovnim setom StoryStarter. Za lažjo organizacijo v razredu je dodana nalepka Vesolje, ki jo lahko nalepite na embalažo osnovnega StoryStarter seta, s čemer ponazorite, da so mu bili dodani novi elementi.

 

 

 

45103 Skupnost

Dodatni set StoryStarter Pravljični svet je namenjen uporabi z osnovnim LEGO Education StoryStarter setom, ki tako zajame vse prednosti osnovnega seta hkrati pa razširi njegovo uporabnost. Učence vzpodbudi k raziskovanju vrsto družbenih pojavov povezanih s skupnostjo in njihovimi potrebami. Set vsebuje 201 edinstveni element: elementi likov, ki predstavljajo različne poklice, skupaj z uniformami in orodji; pripomočke, kot so hrana, denar in digitalni pripomočki; vrsto elementov za postavitev objektov in scene. S pomočjo teh posebnih elementov se učenci poglobijo v različne poglede na skupnost ter kulturo, medtem ko se spoznavajo z vlogami, odgovornostjo, družbenimi sistemi, smernicami, socialnim vedenjem in komunikacijo.

En dodatni set Skupnost je namenjen uporabi z enim osnovnim setom StoryStarter. Za lažjo organizacijo v razredu je dodana nalepka Skupnost, ki jo lahko nalepite na embalažo osnovnega StoryStarter seta, s čemer ponazorite, da so mu bili dodani novi elementi.